Kom in actie voor

Trombose onderzoek

Over deze campagne

 

Dr. Erik Klok van het LUMC staat aan de vooravond van een grote doorbraak. Hij zal middels een onderzoek een techniek ontwikkelen waarbij vastgesteld kan worden of er sprake is van oude of nieuwe trombose. Op dit moment is er geen onderscheid te zien tussen een oude en nieuwe trombose. Dat is echt vervelend omdat alleen nieuwe trombose behandeld dient te worden. Bij een nieuw stolsel is het belangrijk meteen antistollingsmiddelen te gebruiken. Bij een al ouder, bestaand stolsel hoeft dat niet.

Dagelijks worden er in Nederland om uiteenlopende redenen buikscans gemaakt van patiënten. Ook dagelijks wordt er hierbij een buiktrombose gesignaleerd waarna er in alle gevallen medicijnen worden voorgeschreven. Dit gebeurt omdat we met de huidige diagnostiek geen verschil zien tussen oude en nieuwe stolsels. Daarom krijgt iedereen met trombose voor de zekerheid antistollingsmiddelen.
 

Het onderzoek

Dr. Erik Klok wil een scan ontwikkelen waarop WEL duidelijk te zien is of het om een nieuw of oud bloedstolsel gaat. Kunt u zich voorstellen wat het resultaat hiervan zal zijn? Deze nieuwe scan voorkomt dat veel patiënten onnodig antistollingsmiddelen gebruiken! 

Als Dr. Klok hierin slaagt zijn de voordelen legio:

  • Een betere diagnostische zekerheid
  • Vaststelling zonder straling en vervelende bijwerkingen
  • Voorkomen van overdiagnostiek en behandeling
  • Voorkomen van onnodige medicatie
  • Voorkomen van vervelende en risicovolle bijwerkingen
  • Een betere kwaliteit van leven
  • Besparingen in tijd en geld

Wat is hier voor nodig?

Om dit onderzoek te kunnen beginnen is er € 135.000,- nodig; er moeten vele scans worden gemaakt en technische MR experts worden ingezet. Met uw financiële hulp heeft het onderzoek een goede kans van slagen en worden hier vele patiënten een stuk beter van!

Hoe kunt u helpen?

U kunt hier direct doneren. Maar u kunt ook zelf een actie starten om geld in te zamelen. Bijvoorbeeld met koekjes bakken, statiegeld inzamelen, verjaardagscadeau, een wandeltocht lopen of een bingo-avond organiseren. Alle beetjes helpen!

Met uw hulp gaat het onderzoek er vast komen!

 

Wanneer u meer dan €50 doneert, ontvangt u een paar unieke ‘steunkousen’ ontworpen door Bas Kosters t.w.v. €10

 

 

Klik hier als u de wetenschappelijke formulering van de onderzoeksopzet wilt inzien.