Uitleg

Wil je een actie starten om geld in te zamelen voor de Trombosestichting, maar weet je niet precies hoe je moet starten? We helpen je graag op weg!

1. Bedenk wat je wilt doen. Waar ben je goed in? Waar willen mensen geld voor geven? Tip: verzin een actie die zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten ligt. Dat maakt het stukken makkelijker om de actie op touw te zetten!

2. Wat heb je nodig voor je actie? Wanneer ga je het doen en met hoeveel mensen? Vraag vrienden/familie/collega’s om je te helpen en mee te denken.

3. Maak een account aan. Dit is je persoonlijke actiepagina waar je informatie kwijt kunt en mensen geld kunnen doneren.

4. Start je actie op. Vergeet niet, nadat je alle velden hebt ingevuld, je actie te publiceren. Pas hierna wordt jouw actie zichtbaar op het platform.

5. Promoot je actie op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en verwijs donateurs naar je actiesite. Check regelmatig de tussenstand op je actiesite.

6. Tel het eventueel contant ontvangen geld en stort dit bedrag op je actiepagina.

7. Communiceer het eindbedrag van je actie naar je donateurs en bedank hen.

8. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op via actie@trombosestichting.nl. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Hoe start ik een actie?
Klik op de button ‘Kom in actie’ rechts bovenin of bij de campagne van jouw keuze. Maak vervolgens je eigen account aan. Binnen dit account kun je je actie(s) beheren. Vertel wat je actie inhoudt, plaats er een mooie afbeelding bij en houd je donateurs up to date over jouw actie. Heb je al een account en heb je al eerder een actie voor de Trombosestichting Nederland gestart? Dan kun je binnen je bestaande account een nieuwe actie starten.
Kan ik ook een actie in teamverband starten?
Ja, dit kan. Als jullie teamcaptain een actie start, kunnen alle teamleden hun eigen actie koppelen aan de gezamenlijke actie. Het is dan nog steeds voor je eigen vrienden, kennissen en familie mogelijk om direct aan jou te doneren. Dit bedrag wordt dan opgeteld bij de actie van jullie teamcaptain.
Hoe vind ik sponsoren?
Er bestaan verschillende manieren om je actie voor de Trombosestichting Nederland te promoten. Hieronder een aantal tips om je actie te promoten: • Promoot je eigen actie via social media: Facebook, Instagram, WhatsApp, LinkedIn, Snapchat, Twitter • E-mail iedereen die je kent de link naar je actie, vraag om een donatie en jouw actie te delen. • Vertel iedereen op je werk, school, sportvereniging of sportclub over je actie en vraag om je te steunen door het geven van een gift. • Print flyers uit en deel ze uit aan iedereen die je kent of woont bij je in de buurt. • Voeg foto’s en Youtube filmpjes toe. Met een foto of filmpje zeg je meer dan duizend woorden. En het geeft je actiepagina een warm en persoonlijk tintje! • Bedrijven: zoek bedrijven die een link hebben met onze doelstellingen, dus met beweging en een gezonde leefstijl. Bij voorbaat bedrijven waar jij al iemand kent! Voor bedrijven is het fiscaal interessant om jouw actie te steunen, omdat giften aan goede doelen aftrekbaar zijn van de belasting. Zet bij bedrijven dan ook hoger in; zij hebben vaak een budget voor sponsorverzoeken. • Bedank iedereen persoonlijk. Heel belangrijk: bedank iedereen persoonlijk die jouw actie steunt met een donatie. Je kunt dan meteen vragen of ze jouw actiepagina door willen sturen naar vrienden en bekenden. • Blijf geld ophalen nadat je actie is volbracht. 20% van de donaties komen binnen nadat jouw actie is volbracht. Blijf dus aandacht geven aan je actie, óók nadat je actie voorbij is. Stuur je omgeving een e-mail of deel via Social Media hoe je actie is verlopen. Je zal zien dat veel mensen je willen feliciteren of hun steun betuigen met een donatie!
Wat doe ik met gedoneerd muntgeld en briefgeld?
Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen je direct geld willen geven voor je actie. Fantastisch! Maak vervolgens zelf het bedrag dat je hebt gekregen in muntgeld en briefgeld over via je actiepagina.
Waarom is geven aan de Trombosestichting Nederland zo belangrijk?
Ruim 100 mensen krijgen per dag een veneuze trombose, zoals een trombose in het been of een longembolie. Per dag overlijden 3 mensen aan een longembolie. Maar ook veel hart- en herseninfarcten worden veroorzaakt door een trombose. Meer onderzoek is nodig. En daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken! Gelukkig is trombose in veel gevallen goed te behandelen. Er zijn goede medicijnen, maar die hebben vervelende bijwerkingen zoals bloedingen. Onderzoek blijft dus nodig! En daar hebben we uw steun bij nodig. Nederland loopt wereldwijd voorop in het onderzoek naar de behandeling van trombose. Veel van dit onderzoek wordt al 40 jaar door de Trombosestichting gefinancierd. Mede dankzij deze financiering weten we inmiddels meer over het ontstaan van de ziekte en over de risicogroepen. Verdere inspanningen blijven echter van groot belang. De Trombosestichting Nederland: 1. financiert medisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van trombose. 2. geeft voorlichting op het gebied van trombose, in het bijzonder aan diegenen die met trombose in aanraking komen. 3. draagt financieel bij in de organisatie van postacademisch onderwijs op het gebied van trombose, met als doel jonge onderzoekers te stimuleren.
Kan ik mijn actie verwijderen?
Ja, dit kan. Binnen je account bestaat de mogelijk om jouw eigen actie te verwijderen.

Kom in actie!

Op onze actiepagina kun je geld inzamelen voor onderzoek naar trombose. Zoals naar een betere behandeling van coronapatiënten: de helft van de coronapatiënten op de IC ontwikkelt trombose. Hoe kunnen we dit voorkomen?

Doe je mee aan een (sport)event, organiseer je een diner, verkoop je spullen op markplaats of organiseer je een andere (ludieke) actie? Maak dan je actie snel aan! En vraag familie, vrienden en collega’s om te sponsoren!