Kom in actie voor

Een longrevalidatie programma

Over deze campagne

Per dag krijgen gemiddeld 270 Nederlanders trombose, waarvan 30 een longembolie (trombose in de longen). Dit zijn op jaarbasis meer dan 10.000 mensen, die een longembolie krijgen.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van deze mensen, ondanks een goede antistollingsbehandeling, restklachten overhoudt na een longembolie. Dit heet het post longembolie syndroom.
Denk hierbij aan vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, problemen met de ademhaling, angstklachten, maar ook fysieke klachten zoals moeite met lopen.
Het gevolg is voor deze mensen enorm: zij kunnen steeds minder doen, raken hun baan kwijt en belanden uiteindelijk in een sociaal isolement.

De oplossing

De Trombosestichting en trombose specialisten in het LUMC zijn er van overtuigd dat deze heftige klachten te voorkomen zijn door directe revalidatie na een longembolie. Zo’n standaard revalidatieprogramma bestaat nu nog niet.
De Trombosestichting wil daarom samen met het LUMC zo’n revalidatie programma ontwikkelen. Dit zal heel veel leed voorkomen. Hier is echter veel geld voor nodig. Geld dat er nu niet is.

Kom jij in actie voor een longrevalidatie programma?